Een mooie voorbeeld van herbestemming erfgoed – is een hotel in oud lazaret in Montenegro. Naast hotel kwamen op deze locatie appartementen en een jachthaven.

Dit hotel was één van de eerste herbestemde locaties, die ik heb bezocht. Ik heb een video gezien, waar hotelmanager over het ontstaan van het hotel vertelde.

De investeerder zocht een locatie voor een jachthaven in Montenegro. De keuze is op Herceg Novi gevallen. Op het perceel stond ook een vervallen gebouw uit 18-de eeuw, het oude lazaret. Na lang en uitdagend herbestemmingstraject is het een prachtige locatie geworden met 5-sterren hotel, jachthaven en appartementen: hotel & marina Lazure.

herbestemming erfgoed hotel in lazaret

Ik was zo onder indruk van de locatie, hotel zelf en het verhaal, dat ik onmiddellijk vliegtickets en kamer in hotel heb geboekt.

Hieronder wil ik wat meer details over deze mooie herbestemming van hotel in oud lazaret delen.

De totaal investering van het project komt op €20.000.000, waarvan €12.000.000 voor de aankoop van dat stukje grond. Eerst was het plan om alleen jachthaven en 24 hotelkamers in oud gebouw te realiseren. Uit haalbaarheidsstudies bleek dat het totaal niet rendabel is. Daarom is er een nieuw hotelgedeelte gekomen en appartementen voor verkoop. Deze appartementen helpen om investering sneller terug te verdienen – met verkoop van twee appartementen komt direct €1.000.000 bij.

herbestemming erfgoed hotel in lazaret

De doelgroep is onverwacht families geworden – de suites zijn altijd bezet, zelfs in de winter. In de winter is er ook business bezetting – kamers worden bezet door teams voor bouwprojecten in de buurt (architecten, projectmanagers, marketeers etc.). Het complex heeft ook spa met binnenzwembad en 2 restaurants. En een heel mooie uitzicht.

Het complex zelf vond ik van top-kwaliteit. Ik genoot van mijn verblijf, ruime en super schone kamers, luxueuze afwerking en adembenemend uitzicht van balkon.

Toch had ik ook een andere gedachte: als je vanaf begin een juiste expert inschakelt, bespaar je veel tijd, geld en gedoe. Omdat je vanaf begin juiste beslissingen neemt. Heb je interesse in mijn expertise? Kijk op deze pagina waar ik bij herbestemmingen mee kan helpen.

En ik werd nog een keer overtuigd, dat investeren in erfgoed loont – zelfs in 2020 bleef hotel buiten 1 quarantaine periode draaien en geld verdienen. Oude plekken helpen geld maken, zoals deze herbestemming erfgoed – hotel in oud lazaret.

herbestemming erfgoed hotel in lazaret

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *